عضویت بیمارستان رضوی در شبکه جهانی «بیمارستان‌های ارتقاءدهنده سلامت»

بیمارستان فوق تخصصی رضوی گواهی‌نامه عضویت در شبکه جهانی «بیمارستان‌های ارتقاءدهنده سلامت(HPH)» را به عنوان نخستین بیمارستان شرق کشور کسب کرد.

به گزارش روابط عمومی بیمارستان فوق تخصصی رضوی، کارگاه «الزامات بیمارستان‌های ارتقاءدهنده سلامت» صبح چهارشنبه پنجم مردادماه با حضور دکتر اکبر نیک‌پژوه متخصص طب پیشگیری و پزشکی اجتماعی و هماهنگ‌کننده کشوری شبکه جهانی HPH و همچنین جمعی از مدیران بخش‌های مختلف بیمارستان رضوی در مدت چهار ساعت در سالن همایش‌های این بیمارستان در مشهدمقدس برگزار شد.
دکتر نیک‌پژوه در حاشیه برگزاری این کارگاه با بیان اینکه تاکنون نزدیک به 10 بیمارستان از جمله بیمارستان رضوی در ایران به عضویت این شبکه جهانی درآمدند، اظهار کرد: عضویت یک بیمارستان در این شبکه به معنای این است که هیئت مدیره آن بیمارستان متعهد می‌شود تا بیمارستانی ارتقاءدهنده سلامت باشد و طبق استانداردها به ارتقای سلامت بیماران، همراهان آنها، کارکنان و محیط بیمارستان و همچنین جامعه‌ای که با آن در تعامل است، توجه کند.
این متخصص طب پیشگیری و پزشکی اجتماعی اضافه کرد: بدین ترتیب بیمارستان رضوی تعهد داده تا این مفهوم ارتقاءدهنده سلامت را در برنامه‌های عملیاتی و استراتژیک سالیانه و تمامی ساختار و فرهنگ سازمانی خود نهادینه کند.

معرفی استانداردهای جدید
دکتر نیک‌پژوه گفت: کارگاه الزامات بیمارستان‌های ارتقاءدهنده سلامت نیز با هدف مرور استانداردهای بیمارستان‌های ارتقاءدهنده سلامت ویرایش سال 2020 میلادی، تبادل نظر درباره مفهوم و اهداف هر استاندارد و زیراستانداردهای آنها و ارائه اقدامات انجام شده در بخش‌های مختلف بیمارستان رضوی برای این استانداردها برپا شد.
وی افزود: نشان دادن تعهد سازمانی برای HPH، تضمین دسترسی به خدمات، گسترش مراقبت‌های سلامت محور با همکاری و بکارگیری گسترده‌تر افراد، ایجاد یک محیط کاری سالم با شرایط کاری سالم استاندارد و ارتقای سلامت در جامعه، پنج استاندارد کلی جدید بیمارستان‌های ارتقاءدهنده سلامت دنیا است.

اجرای 80 درصد استانداردهای جهانی
هماهنگ‌کننده کشوری شبکه جهانی HPH با تأکید بر اینکه بیمارستان رضوی در حال حاضر حدود 80 درصد از استانداردهای جهانی بیمارستان‌های ارتقاءدهنده سلامت را اجرا می‌کند، تصریح کرد: این بیمارستان وابسته به بنیاد بهره‌وری موقوفات آستان قدس رضوی ظرفیت آن را دارد تا در مدت یک‌سال به الگویی در حوزه بیمارستان‌های ارتقاءدهنده سلامت کشور مبدل شود.

عضویت 600 بیمارستان از 30 کشور
دکتر نیک‌پژوه بیان کرد: از سابقه فعالیت بیمارستان‌های ارتقاءدهنده سلامت(HPH) حدود 40 سال در جهان و نزدیک به 8 سال در ایران می‌گذرد. البته امروزه HPH مفهومی گسترده‌تر دارد و علاوه بر بیمارستان‌های ارتقاءدهنده سلامت، مراکز بهداشتی ارتقاءدهنده سلامت را نیز در برمی‌گیرد.
وی ادامه داد: نخستین بار مفهوم بیمارستان‌های ارتقاءدهنده سلامت توسط دفتر اروپایی سازمان جهانی بهداشت مطرح شد. در حال حاضر نیز دبیرخانه این شبکه جهانی در هامبورگ آلمان فعال است و حدود 600 بیمارستان از 30 کشور جهان عضو آن هستند.